EVENIMENTE VIITOARE

Conferința Națională de Pediatrie

7-10 aprilie 2021

Acest eveniment de tradiție, desfăşurat de peste 15 ani fără întrerupere, reunește pediatri din toată țara, la cel mai înalt nivel ştiinţific. Vor fi prezentate în plen peste 200 de lucrări – conferințe susținute de lectori reputați din domeniul pediatriei, comunicări orale și postere ale medicilor aflați la început de carieră. Lucrările sunt structurate pe mai multe secţiuni: alergologie, imunologie, boli infecţioase, cardiologie, chirugie, endocrinologie, gastroenterologie, nutriţie, diabetologie, genetică, cercetare în pediatrie, hematologie și oncologie, medicină respiratorie, nefrologie, neurologie și psihiatrie, reumatologie şi urgențe pediatrice majore.

EVENIMENTE ANTERIOARE

Centenarul Institutului Național Cantacuzino

1-3 aprilie 2021

Conferinţa marchează centenarul unuia dintre cele mai importante centre de cercetare din România în domeniile științelor biomedicale, igienă și epidemiologie, patologie comparată și patologie infecţioasă, biochimie, enzimologie, imunologie etc. În cadrul evenimentului, sunt prezentate teme legate de evoluția și dezvoltarea Institutului Cantacuzino şi de produsele dezvoltate și fabricate în Institutul Cantacuzino, dar şi cu referire la actualitățile în proteomică și biologie celulară, ajungând până la noile frontiere în imagistica moleculară și funcțională.

Conferința Multidisciplinară de Oncologie în practica medicală

25-27 martie 2021

Conferința multidisciplinară aduce împreună specialiști din domeniile medicale implicate în patologia oncologică, pentru a discuta noutățile din prevenția și depistarea precoce a cancerului, precum și un update terapeutic al celor mai frecvențe forme de cancer. Sunt prezenţi în calitate de speakeri reprezentanţii de top ai principalelor centre universitare din ţară, precum şi lectori internaţionali cu vastă experienţă în managementul celor mai frecvente forme de cancer la ora actuală, beneficiind de cele mai noi metode de tratament.

Managementul infecțiilor grave la pacientul critic

26-27 februarie 2021

Grupul extins de experți pentru prevenția și managementul bolilor infecțioase abordează toate aspectele legate de tratarea pacientului în stare critică, la care se adaugă stresul major al unor infecții grave. Evenimentul multidisciplinar este adresat specialiștilor din mai multe discipline medicale care se ocupă de gestionarea acestor cazuri complexe: boli infecțioase, terapie intensivă, chirurgie, nefrologie, hematologie, oncologie, pneumologie ş.a. Sunt trecute în revistă protocoalele actuale de tratament în cazul formelor grave de sepsis, în cazul infecţiilor cu Clostridium difficile la pacienţii chirurgicali şi cu germeni multirezistenți.

© Asociația Medicală Română